piątek, 26 czerwca 2015

Ciasto z czerwonej fasoli

Macie ochotę na super mokre ciasto czekoladowe z nutką fasolową? Brzmi ciekawie i równie ciekawie smakuje. Nie byłam do końca przekonana co do tego przepisu ale okazał się rewelacyjny. Polecam gorąco. 

Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 dojrzały banan
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 jajka
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej

Sposób przygotowania:

Fasolę odsączamy i miksujemy na gładką masę razem z bananem. Następnie dodajemy resztę składników i raz jeszcze miksujemy do połączenia wszystkich składników.
Masę przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. 
Pieczemy 45 minut w 180st.C z termoobiegiem.

6 komentarzy:

  1. Bardzo dobre , nie czuć fasoli . Można dodać troszkę miodu jak ktoś lubi słodsze .

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziś zabieram się do zrobienia tego ciasta

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudo! Przepyszne! Mokre, słodkie, w ogóle nie czuć fasoli! Polecam!

    OdpowiedzUsuń