niedziela, 15 marca 2015

Faszerowane pomidory

Dzisiaj propozycja do menu imprezowego, które niedługo pojawi się na blogu. Na dobry początek przekąska na zimno, czyli faszerowane pomidory w prostej i szybkiej wersji (nie chcemy przecież spędzać całego dnia na przygotowaniach). 

Składniki:
- 8 pomidorów
- mała puszka groszku
- 20 dag żółtego sera
- majonez
- sól, pieprz


Sposób wykonania:

Z umytych pomidorów odkrawamy górną część i łyżką wydrążamy miąższ. Lekko solimy pomidory wewnątrz. 
Ser kroimy w drobną kosteczkę, groszek odsączamy i wszystko razem mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Tak przygotowanym farszem uzupełniamy wydrążone pomidory. Po wierzchu posypujemy posiekaną zieloną pietruszką. Podajemy tuż po przygotowaniu lub przechowujemy w lodówce.

1 komentarz:

  1. Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater

    OdpowiedzUsuń