środa, 23 stycznia 2013

Łosoś w sosie szpinakowym z makaronem

Nie ma to jak wymyślać przepis na podstawie zawartości prawie pustej lodówki. Czasami z resztek fajne dania wychodzą. Oto przykład :)

Składniki (dla 3 osób):


- 250g świeżego fileta z łososia
- 400g szpinaku mrożonego (ja użyłam z Lidla)
- 5 gniazdek makaronu
- 2 ząbki czosnku
- 100g sera feta
- sól, pieprz
- cytryna
- 1 łyżka masła



Sposób przygotowania:

Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na patelni na maśle. Dodajemy szpinak (może być zamrożony) i dusimy pod przykryciem przez chwilę. Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta. Łososia kroimy w dużą kostkę, polewamy cytryną i oprószamy solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażamy łososia. Makaron gotujemy al dente. Łososia mieszamy ze szpinakiem i wykładamy na makaron. Smacznego :)

1 komentarz: