niedziela, 9 września 2012

Udka kurczaka light

Jak mało potrzeba, żeby przyrządzić udka z kurczaka w wersji light. Przekonaj się sam/a.

Składniki (dla 2 osób):
- 4 pałki lub 2 udka z kurczaka
- 2 łyżki papryki słodkiej w proszku
- 1 łyżka papryki ostrej w proszku
- 1 łyżka suszonej pietruszki
- 1 łyżka kurkumy
- sól i pieprz do smaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 jogurt naturalny mały


Sposób przygotowania:
Pałki lub udka obieramy ze skóry i wkładamy do miski. Jogurt mieszamy z przyprawami i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Przygotowaną marynatą zalewamy mięso i odstawiamy do lodówki na 1h. Po tym czasie pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w 200 st. C z termoobiegiem. Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz