sobota, 18 sierpnia 2012

Francuskie ciasteczka ananasowe

Dla mnie najbardziej znane jest ciastko francuskie z jabłkiem, brzoskwinią i ewentualnie czekoladą. A jedliście kiedyś z ananasem? Dla wielbicieli ciasta francuskiego to kolejna uczta dla podniebienia :)

Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego lub własnoręcznie wykonane :)
- puszka ananasów
- cukier puder

Sposób przygotowania:

Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty, trochę większe niż średnica ananasa. Na każdym kwadracie układać po jednym plastrze ananasa. Brzegi zawijać do ananasa, żeby utworzył się okrąg. Ananasa posypać grubo cukrem pudrem. Zapiekać w 180 st. z termoobiegiem aż do zarumienienia. 

1 komentarz:

  1. Bardzo fajny pomysł :), a ciasteczka wyglądają mniamniusio!

    OdpowiedzUsuń