poniedziałek, 30 lipca 2012

Makaron z awokado, ricottą i orzechami włoskimi

Takiego szybkiego i pysznego dania jeszcze nie robiliście. Doskonałe danie wegetariańskie, zwłaszcza dla wielbicieli guacamole. Składniki są niesamowicie zdrowe. Polecam !
Składniki (dla 2 osób):
- 140 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego 
- 100 g ricotty
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżeczki utartego imbiru
- szczypta kardamonu
- kilka orzechów włoskich
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru/słodzika



Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu wrzucamy go z powrotem do garnka. Podczas gotowania makaronu przygotowujemy sos. Ricottę mieszamy z utartym na papkę awokado. Dodajemy utarty imbir, kardamon i trochę cukru. Tak przygotowany sos łączymy z makaronem i posypujemy orzechami włoskimi. Pyszne :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz